De goed voorbereide geest

 

Op 23 november verscheen het boek ‘De goed voorbereide geest’ van Anna Maria Versloot. Vanuit mijn werk als dramaturg bij Yo! Opera -de organisatie die het startpunt van dit boek markeert- heb ik de redactie van dit boek verzorgd.

De achterflap:
‘Opera is een marmeren paleis met een betonnen fundering. Je ziet de scheurtjes en de schimmelplekken niet zolang je op afstand blijft. Muziektheater is een wendbare en avontuurlijke huifkar, tochtig en met piepende wielen. Je kunt er overal mee wonen, je komt ermee vooruit, maar het loopt regelmatig enorm spaak.

Dit boek van Anna Maria Versloot, schetst de eerste bouwtekeningen van een marmeren paleis op wielen. Het werk van Yo! Opera was het uitgangspunt bij het schrijven en samenstellen van dit boek. De lezer krijgt zicht op de opera en het muziektheater anno nu door middel van interviews, briefwisselingen, essays en onderzoek. Met behulp van termen als ‘traditie’, ‘dialoog’, ‘community’ en ‘hiërarchie’ wordt geprobeerd het beeld van de opera van morgen vorm te geven, dat heel bruikbaar is voor makers op het gebied van opera en muziektheater, voor het beroepsveld in de breedste zin van het woord.

Regisseurs Paul Koek, Anthony Heidweiller en Judith Vindevogel, componisten Merlijn Twaalfhoven, Paul Oomen, Thomas Myrmel, zangers Charlotte Margiono en Caroline Cartens, schrijver Ruben van Gogh, educatiespecialisten Debora Patty en Chris Seidler, en onderzoekers Geert van Boxtel, Eugène van Erven en Ivana Cerovecki reflecteren op hun ervaringen met eigentijdse werkprocessen in opera en muziektheater.’


Deze publicatie verschijnt in een reeks van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht i.s.m. International Theatre & Film Books.

 

Voor een bestelling neem contact op met Christa de Jong van de HKU.

Advertenties

0 Responses to “De goed voorbereide geest”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Geerts Twitter

Deze site

Advertenties

%d bloggers liken dit: